Keszthely • Telefon:(36) 83 515-130 • hotelovit@t-online.hu

 

facebook

Wellness

Test és lélek kikapcsolódását segíti a finn-szauna, álló-szolárium, infrakabin, Yumeiho-japán-masszázs, tornaterem (kardiogépekkel), valamint a májustól októberig üzemelő külső úszómedence és pezsgőfürdő.

A szaunázás jótékony hatása:

A szauna több száz éves fürdőzési forma Finnországban. Szokatlanul magas 70-100 °C -os hőmérsékletét az alacsony páratartalom teszi könnyen elviselhetővé. Szervezetünk mindig az egyensúly megtartására törekszik, ezért a forró és száraz levegőre intenzív verejtékezéssel válaszol. A verejték párolgása hűti a bőrt, és nem engedi túlzottan felforrósodni. A forró levegő után hideg vízben hűtjük le testünket, majd ezt ismételgetjük ameddig jólesik. A szauna hatása tehát a váltófürdőn alapszik. Az igazi szaunázás az egész szervezetre hatással van. Ellazít, megnöveli az ellenállást a kórokozókkal szemben, edzi az érrendszert, fokozza az anyagcserét. A vérnyomást pozitívan befolyásolja, az intenzív verejtékezés által pedig salakanyagok választódnak ki. A bőr kitisztul és feszesebbé válik. A szaunázás egészséges és csodálatos módon teremt egyensúlyt hétköznapjaink megterheléseivel szemben.

Szolárium

A szolárium nemcsak barnít, hanem jó hatással van az ideg- és hormonrendszerre, a vérkeringésre, a csontképződésre, az anyagcserére, alkalmas stressz csökkentésére és közérzet javítására is. Az álló szolárium gyorsabb és egyenletesebb barnulást tesz lehetővé, a teljes testfelületet barnítja, higiénikusabb, mint a hagyományos fekvő szolárium.

Infrakabin

A nap hősugárzásának megfelelő hosszú hullámú infravörös sugárzás jótékonyan és ártalmatlanul melegíti a bőr felső rétegeit. Az energia az élő szövet természetes hővezetésének köszönhetően továbbhalad a mélyebben fekvő rétegekbe, ahol a véráramlás viszi tovább magával és osztja el az egész szervezetben. Ott fejti ki gyógyító hatását: egészségjavító, fokozza az életerőt, salaktalanít és méregtelenít, erősíti az immunrendszert, segíti a kikapcsolódást és a regenerálódást.

Medence, Gyermekmedence, Pezsgőfürdő:

A 90 cm-ről fokozatosan 2,5 m-re mélyülő,26 C°-os vízzel töltött 6x12 méteres medence és a nyári hónapokban a 65 cm-ről 80 cm-re mélyülő,32 C°-os vízzel töltött 3x5 méteres gyermekmedence remek lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra felnőttek és gyermekek részére egyaránt.
A pezsgőfürdő 36 C°-os vizében élvezhetik vendégeink a vízsugarak masszírozó erejét.